Make your own free website on Tripod.com
De Dagen van Max J. Molovich — Profile

Name:  Max J. Molovich
E-mail: 
Location:  Amsterdam
Birthday:  24 April, 1920
Bio: Niemand kan met zekerheid zeggen wanneer Max J. Molovich ter wereld is gekomen. Vermoedelijk was het tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw, maar zelfs daarover zijn de meningen verdeeld. Feit is dat Max? grootvader, die keukenhulp was in de huishouding van de Tsaar van Rusland, in 1905 samen met zijn gezin in ballingsschap werd gedaan nadat hij was betrapt toen hij boven de kom soep die voor de kleine Nicolai bedoeld was stond te masturberen. Zo kwamen Max? grootouders en zijn vader uiteindelijk in Georgie terecht. Diezelfde zomer heeft de vader van Max de edele kunst van het vissen nog geleerd aan schoenmakerszoon Iosif Vissarionovich Dzhugashvili, die later beter bekend zou komen te staan als Josef Stalin.

Tijdens een van zijn vele reizen leerde de vader van Max vermoedelijk onder de neus van de uitgehouwen George Washington in Mount Rushmore zijn vrouw kennen die later zoals bekend in een onbekend jaar Max J. Molovich zou baren. Zij legden de kleine Max te vondel bij een weeshuis in Portugal. Hoewel het ook kan zijn dat Max daar zelf aangeklopt heeft. Daarna werd niets meer van de ouders van Max vernomen. Volgens de overlevering meette Max op dat moment reeds de lengte van 1.45 meter, maar omdat hij niet kon praten en haar noch tanden had, werd aangenomen dat hij een uit de kluiten gewassen baby was. Wanneer dat allemaal plaasvond is ook niet bekend, omdat alle papieren samen met al het personeel van het weeshuis vernietigd werden tijdens een grote brand in het najaar van 1982. Max en een dementerende non waren de enige overlevenden.

In de jaren daarna ging Max door Europa zwerven. Hij had vele baantjes. Zo was hij fietsenmaker, hoedenverkoper en schoenenpoetser, hij was butler voor verre familie van Marlene Dietrich, manusje van alles voor Spandau Ballet en figurant in pornofilms (in Riesenmelonen II: der Tittenkletzer kunt u Max J. bewonderen als hij in de 24e minuut uit een openbaar toilet komt lopen), hij was autosloper, salesmanager voor Cleenex en seriemoordenaar. Hoewel dat laatste eigenlijk meer een hobby was.

Toen ook dat begon te vervelen besloot Max J. Molovich zich in te gaan zetten voor zijn beroemde medemens, wat hij voordien overigens al sporadisch deed. Als zelfverklaard kameleon haalt hij bekendheden uit heel de wereld uit de nood, steekt hij hen een hart onder de riem wanneer ze het moeilijk hebben, geeft hij raad wanneer ze daarom vragen, geeft hij raad wanneer ze daar niet om vragen, schrijft hij hun speeches, helpt hij hen bij hun carriereplanning, let hij op hun kinderen en is hij er voor hen als vriend. Want de groten der aarde hebben het al moeilijk genoeg.
Interests:  Geen
Blog Created:  Monday, 13 October 2003
Last Updated:  Tuesday, 30 August 2005 - 1:04 PM MEST
Blog Entries:  126

Back to Home Page