Make your own free website on Tripod.com
LINKS
ARCHIVE
« October 2003 »
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
You are not logged in. Log in
Tuesday, 14 October 2003
Verhitte Gemoederen

Max J. Molovich wordt ingerekend ondanks verwoede pogingen
de ME van zijn pro-Amerikaanse gevoelens te overtuigen.


Zelf ben ik niet zo van het demonstrerende soort. Maar goed, echte massademonstraties maakt men niet zo vaak meer mee. En zo kwam het dat ik tijdens de eerste demonstratie tegen de oorlog in Irak (15 februari 2003) de behoefte niet kon weerstaan even een kijkje te nemen op de Dam alwaar het voltallige Nederlandse Geweten zich had verzameld om vreedzaam ten strijde te trekken tegen de plannen van mijn goede vriend Bush Jr. en zijn kompanen. Reeds na vijf minuten werd ik letterlijk ziek van de spandoekteksten in ludieke jaren `70-sfeer, van het verkapte verkiezingspraatje van Jan Marijnissen (`tegen de oorlog van Bush, Blair en Balkenende' - als het allitereert juicht men sneller), van de bedorven oesters die ik als lunch had gegeten en vooral van de gezelligheid die heerste terwijl men beweerde te demonstreren in het belang van Iraakse burgers als Ibrahim, vader van twee kinderen en gelukkige bezitter van een ge?lektrocuteerde aars sinds hij bij wijze van witz de snor van Saddam met een schoenpoetsborstel vergeleek.

Maar goed, een paar weken later (de oorlog was inmiddels in alle hevigheid losgebarsten) hield men weer een demonstratie, waarvan het nut mij nog steeds niet duidelijk is. Vermoedelijk was het de ouderwetse gezelligheid. Hoewel ik, zoals gezegd, niet van het demonstrerende soort ben, leek het mij noodzakelijk om tegen de demonstratie te demonstreren. Iemand moet toch een tegengeluid laten horen. Zonder tegengeluiden kom je nergens. Voor de gelegenheid had ik de Amerikaanse vlag als een toga om mij heen gedrapeerd, daaronder had ik enkel een broek aan, mijn bovenlijf was naakt. Ik nam plaats op een vluchtheuvel, tegenover het politiebureau op de Marnixstraat, voor het geval de gemoederen iets te hoog zouden oplopen en ik een veilig heenkomen zou moeten zoeken.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik niet snel zenuwachtig word, maar om eerlijk te zijn kneep ik `m wel toen die massale menigte langzaam dichterbij kwam. De massa was een stroom kolkende lava en ik een bouwvallig berghutje. De eerste demonstranten waren tot op ongeveer honderd meter genaderd. Een aantal wezen naar me. Ik kon al wat gescheld horen. Vuile fascist! Om mijn zenuwen in bedwang te houden, stak ik een sigaretje op. De aansteker bleek opgevoerd en de vlam die eruit voortkwam was een kleine 15 cm groot. Door de spastische beweging die ik maakte om een brandende baard te voorkomen, vloog de lichtontvlambare vlag in brand. Niet van plan mezelf levend te laten verbranden, wierp ik de stars and stripes van mij af. Halfnaakt begon ik op de vlag te springen in de hoop de vlammen te doven en de vlag te redden. Oorverdovend gejuich was mijn deel.

Het volgende moment voelde ik hoe ik werd opgetild. Hulpeloos zwermend over de massa werd ik tot aan het Museumplein gedragen. Mijn smeekbedes dat het hier een vergissing betrof, werden gesmoord in het gejoel van een uitzinnige menigte. Op het museumplein werd ik op het podium gezet. Maar nog voordat ik de microfoon kon pakken om de ware toedracht van mijn actie duidelijk te maken, werd ik opgepakt door de aanwezige politie voor onrust stoken. Bij opgeschoten moslimjongeren die meeliepen was ik inmiddels tot held gebombardeerd. Nadat het nieuws dat ik was opgepakt ook hen had bereikt, gingen ze door het lint, begonnen ze de boel te vernielen en raakten ze slaags met de politie. Het waterkanon bezorgde de verhitte menigte enige verkoeling. E?n troost: met de gezelligheid was het gedaan.

Posted by molovich at 6:35 PM MEST
Updated: Wednesday, 15 October 2003 10:38 AM MEST
Post Comment | View Comments (1) | Permalink

Wednesday, 15 October 2003 - 12:24 PM MEST

Name: GDB
Home Page: http://gdb.skynetblogs.be

Leuke tekst, maar eenmaal de vlag in brand, wist ik waar het naartoe zou gaan met je verhaal.

Oeps! Dat was bijna het einde. Sorry! Uhm... Ik heb toevallig vandaag ook iets rond de drank gepost.

Yup. Jiehei! (en gdb gaf z'n paard de sporen)

GDB le mal aime.

View Latest Entries