Make your own free website on Tripod.com
LINKS
ARCHIVE
« August 2005 »
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
You are not logged in. Log in
Wednesday, 24 August 2005
Pacifistisch terrorisme


De sprong van Mustapha die hem in 1998 bijna de winst bezorgde

Vanochtend stond ik een tijdje doelloos onder de douche. Terwijl ik me afdroogde, kwam ik erachter mij noch te hebben ingezeept noch mijn baard te hebben bijgehouden, twee handelingen die ik immer verricht wanneer ik mij onder de douche bevind. Soit, dacht ik in mijn beste Frans. Ik ging verder met afdrogen, deed mijn kleren aan, kamde het beetje haar dat ik had, liet een scheet en dacht bij mezelf: dat kon wel eens meer dan louter wind zijn. Ik deed mijn broek naar beneden en moest toegeven dat mijn vermoedens juist waren. Afijn, dacht ik bij mezelf, beter hier in deze warme, veilige omgeving die ik mijn huis mag noemen, dan straks in de kille en harde buitenwereld waar mensen die geregeld een natte scheet laten zelden geaccepteerd worden. De dag begon, al met al, best goed.

En het werd nog beter, want even later had ik Mustapha Epilellipeksk aan de telefoon, die mij een uitermate verrassende bekentenis uit de doeken deed. Ik ken Mustapha Epilellipeksk van de Nederlandse Kampioenschappen Fierljeppen voor onder de 18, waar hij in 1998 net naast een Zilveren Pols greep. Een veelbelovende fierljepper die evenwel van de een op de andere dag zijn polsstok aan de wilgen hing. De spreekwoordelijke wilgen dan, want Mustapha Epilellipeksk woonde in die dagen bij zijn ouders in de Staatsliedenbuurt waar in de wijde omtrek geen wilg te bekennen was. Of misschien ook wel, maar als er al wilgen in de Staatsliedenbuurt waren, dan was dat niet bekend bij Mustapha Epilellipeksk die, dankzij de desinteresse die hij aan de dag legde bij de lessen biologie waarin de Neerlandsche flora en fauna werden behandeld, geen wilg van een iep kon onderscheiden. Maar goed. Mustapha stopte met fierljeppen en sindsdien had ik niet meer van hem gehoord. Tot vanochtend dus.

Een heel verhaal kreeg ik te horen. Dat Bush een klootzak was. En dat Balkenende weer eens wat aan z?n voet moest krijgen. En dat wij uit Irak moesten. En dat Blair in de hel zal komen waar ze van zijn ribben een fluit zouden maken waarop de duivel eeuwig de meest verschrikkelijke muziek zou spelen. En dat Theo van Gogh een varken was dat het verdiende om afgeslacht te worden, alhoewel hij afgeslacht ook weer wat ver vond gaan, want eigenlijk was hij tegen geweld. Maar ondanks zijn geweldloosheid wilde hij toch wat doen in de strijd tegen de hegemonie van het Westen in het algemeen en Amerika in het bijzonder, dus, zo had hij besloten, zou hij een pacifistisch terrorist worden en de Nederlandse samenleving ontregelen met geweldloze terreuracties. Zijn eerste wapenfeit: een lege laptoptas op Utrecht Centraal.

Maar eigenlijk belde hij daar niet voor. Vanochtend zag hij in de Volkskrant een artikel over de nakende Hollandse Kampioenschappen Fierljeppen. En hij kreeg heimwee naar de sport waarin hij eens uitblonk. Of ik zijn coach wilde zijn. Ik zei dat ik daarover wilde nadenken. En dat doe ik nog steeds. Aan de ene kant wil ik die jongen behoeden voor het maken van ergere misstappen in zijn leven. Aan de andere kant zit het me gewoon niet lekker. Ik voel nattigheid.

Posted by molovich at 2:30 PM MEST
Updated: Wednesday, 24 August 2005 2:40 PM MEST
Post Comment | View Comments (3) | Permalink

Thursday, 25 August 2005 - 11:54 AM MEST

Name: GDB
Home Page: http://gdb.skynetblogs.be

Ik hoop dat gij nog meer winden laat in de nabije toekomst, waarde confrater. Ik vond deze literaire veest best snuivenswaardig.

Vriendelijkste groeten vanuit het niet zo verre zuiden,
GDB.

Sunday, 30 October 2005 - 11:33 AM CET

Name: Frans
Home Page: http://www.pbholland.com

He leuk, Mustapha gaat weer fierljeppen.
Voor de aardigheid: Misschien is het leuk om alle uitslagen van het NK Fierljeppen uit 1998 in Bergum te bekijken. Zie hier de link: http://www.pbholland.com/uitslag.php?wedstrijd=W19980822A&lang=nl&context=Alle

Oh ja, bij de Nederlandse kampioenschappen strijden de polsstokverspringers om een gouden polsje en geen zilveren pols.

Thursday, 2 March 2006 - 5:34 PM CET

Name: factor x

volgt uw gevoel ,uw visie, en verstand.

View Latest Entries