Make your own free website on Tripod.com
LINKS
ARCHIVE
« July 2005 »
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
You are not logged in. Log in
Wednesday, 27 July 2005
Thee is voor Zieke Hoeren
Topic: Dagelijkse beslommeringen


Grasmaaiers in Sevilla, een foto die niks, maar dan ook niks te maken heeft
met het hieronder staande verhaal.


Thee is voor zieke hoeren, heb ik het afgelopen weekend geleerd.

Maar voordat deze onverwoestbare wijsheid mijn leven verrijkte, had ik het volgende telefoongesprek. Tudelduu? Tudeleduu? deed mijn telefoon dan weer voordat ik het bewuste telefoongesprek had.

?Met Max J. Molovich?, zei ik door de hoorn, nadat ik hem had opgenomen en op de juiste wijze tegen mijn hoofd had geklemd.
?Aaaaaah, goedendag?, zei een enthousiaste en aangenaam warme vrouwenstem. ?Goed dat ik u tref.?
?Het genoegen is geheel wederzijds?, zei ik, nooit te beroerd om mijn medemens een goed gevoel te geven. Er is immers al genoeg ellende op de wereld.
?Het zit namelijk zo?, zei de vrouw zonder te reageren op mijn vriendelijkheid, ?ik ben van Oezbo Telecommuincation Branding Systems, wellicht kunt u zich herinneren dat ik u al eerder heb gesproken.?
?Neen, eerlijk gezegd laat mijn geheugen me dit maal in de steek. En dat terwijl mijn geheugen over het algemeen toch een van mijn??
?Nee??, zei de vrouwenstem, nog steeds warm en enthousiast, maar kennelijk ook ongeduldig. Eerlijk gezegd was ik danig in mijn wiek geschoten dat ze mij in de rede was gevallen.
?Luistert u eens, mevrouw?, zei ik op vastberaden en ietwat vermanende toon.
?U bent toch de heer Molovich??, zei de vrouw.
?Ja?, zei ik, ?maar wat ik wilde zeggen??
?Dan heb ik wellicht een hele grote verrassing voor u?, zei de vrouw terwijl mijn woede zich in recordsnelheid richting het kookpunt borrelde.
?Oooh?, zei ik sarcastisch.
?U en uw gezin kunnen kans maken op een geheel verzorgde reis naar Oezbekistan.?
?Maar ik heb geen gezin.? Eerlijk gezegd was ik nogal overdonderd door deze opmerkelijke wending in ons gesprek.
?Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is een maand lang onze diensten uitproberen. U hoeft uw stoel niet eens uit te komen. Antwoordt u bevestigend op de volgende vraag: bent u de heer Max J. Molovich.?
?Ja, maar??
?U heeft duidelijk ?Ja? gezegd?, zei de vrouw, die nu ineens een stuk minder enthousiast en al helemaal niet meer warm klonk. Ze klonk zelfs een tikkeltje mechanisch, merkte ik op. ?Vanaf nu maakt u, de heer Max J. Molovich, een maand lang gratis gebruik van de diensten van Oezbo Telecommunication Branding Systems. Na het verstrijken van de proefperiode betaalt u 45 euro 50 per maand. Volgend jaar rond deze tijd, krijgt u te horen of u de geheel verzorgde reis naar Oezbekistan heeft gewonnen. Zorg dat u thuis bent. Ik wens u een goede middag.?
?Tuuutuuutuuut?, zei mijn telefoon. Het was nu pas dat ik tot het besef kwam dat ik de hele tijd met een computerstem had gesproken. Ik schonk mezelf nog maar een kopje thee in.

Posted by molovich at 10:45 AM MEST
Updated: Wednesday, 27 July 2005 10:47 AM MEST
Post Comment | Permalink

View Latest Entries